Hvalfugl (DK)

Monday 27/01
20:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Spilles på Spor5. Presenteres i samarbeid med Stavanger Jazzforum.

Dører 19:30
Konsertstart 20:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Dirrende musikalsk nærvær, ambient klang og sterke melodier går opp i en høyere enhet når trioen Hvalfugl inntar scenen. Jonathan Fjord Bredholts elegante klaverfigurer og sfæriske klangflater spilt på harmonium flettes sammen med Jeppe Lavsens krystallklare gitartemaer og Anders Juel Bomholts vuggende kontrabass på en måte som skaper både enhet og stor detaljrikdom, og som skaper en sjelden engasjerende liveopplevelse.

Med sitt gripende instrumentale uttrykk har den aarhusianske trioen Hvalfugl begeistret både publikum og anmeldere siden de ga ut debutalbumet By i 2017. Albumet høstet ros både hjemme i Danmark og internasjonalt. Etterfølgende har trioen raffinert sitt sfæriske og drømmende uttrykk på to ytterligere album – Som En Faldskjerm (2019) og Øjeblikke Vi Husker (2020) – samt et par EP'er, hvor den siste, Strømmer, kom ut høsten 2023.

Musikalsk er Hvalfugl vanskelig å plassere i én sjanger, da deres musikk beveger seg fritt gjennom inspirasjoner fra hele sjangerlandskapet i en forening av organisk og akustisk samspill, drømmende ambient, minimalistiske forløp og vakre melodier som langsomt folder seg ut for lytteren. Nettopp den fine balansen mellom den varme, akustiske lyden og den diskrete bruken av effekter bidrar til å åpne nye rom i musikken og skaper et distinkt uttrykk, på én gang intimt og majestetisk.

Det er musikk som skaper rom for lytterens egne indre bilder, enten man lar seg rive med av de sterke melodiske trådene eller synker ned i de dype, ambient lagene. Hvalfugl evner å flette de enkelte komposisjonene sammen i helhetlige forløp, som inviterer livepublikum inn i et univers av stor skjønnhet og vibrerende energi.

Spotify