Xiu Xiu (US) + support Kee Avil (CAN)

Saturday 01/02
21:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Dører 20:00
Konsertstart 21:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Det amerikanske eksperimentelle rockbandet Xiu Xiu har i over to tiår skapt bølger på tvers av musikalske sjangre og etablert seg som et av de mest kompromissløse og gripende bandene på den alternative scenen. Under ledelse av den karismatiske og evig utforskende frontfiguren Jamie Stewart har Xiu Xiu oppnådd kultstatus for sitt modige, emosjonelle og ofte forstyrrende musikalske landskap, som har påvirket både lyttere og kritikere verden over.

Xiu Xiu beveger seg på tvers av sjangre som post-punk, avantgarde-pop, støyrock og elektronisk musikk. Vågal bruk av lydcollager, dissonans og intense vokalprestasjoner, som ofte står i kontrast til vakre og melankolske melodilinjer. Gruppen er kjent for å dykke dypt ned i personlige, samfunnskritiske og politiske temaer – ofte utforsket med brutal ærlighet og sårbarhet.

Deres tidlige utgivelser, inkludert "A Promise"* (2003) og "Fabulous Muscles"* (2004), presenterte en unik kombinasjon av dypt intime tekster og en skjærende, eksperimentell lyd som brøt med mange av de konvensjonene som ellers dominerte den alternative rockscenen. Siden da har Xiu Xiu fortsatt å utfordre både seg selv og sitt publikum med album som "Angel Guts: Red Classroom" (2014), hvor mørk industriell elektronisk lyd og aggressive temaer bryter frem, og "Girl with Basket of Fruit" (2019), som tar lytterne med på en enda dypere reise inn i det marerittaktige og abstrakte. Det nye albumet "13" Frank Beltrame Italian Stiletto With Bison Horn Grips" er ute nå!

Xiu Xiu's livekonserter er like intense som deres studioinnspillinger, og deres sceneshow er en opplevelse hvor lyd, performance og visuell kunst smelter sammen. Jamie Stewarts tilstedeværelse på scenen etterlater sjelden noen uberørt. Bandet klarer å levere konserter som skaper en følelse av både uro og katarsis, når publikum føres gjennom en reise av både skjønnhet og kaos.

Med et rykte for å utfordre konvensjoner og en dedikasjon til å utforske det menneskelige følelsesregisteret, viser Xiu Xiu hvordan musikk kan være en radikal kunstform. For både nye lyttere og dedikerte fans er Xiu Xiu en opplevelse som griper deg om hjertet og aldri helt gir slipp.

Spotify | Bandcamp | "Common Loon" video - VIMEO

Support: Kee Avil (CAN/Constellation Records)

Spotify | CSTRrecords | Bandcamp