Pushwagnergruppen

Friday 20/12
21:00
Kjøp billett

Om arrangementet:

Spilles i Grottene

Dører 20:00
Konsertstart 21:00
Aldersgrense 18 år eller med verge
Event på Facebook

Det helt ferske dadapønk-bandet Pushwagnergruppen solgte ut sin aller første kaoskonsert i Oslo. Rett etter ble de booket til Vill Vill Vest-festivalen i Bergen. Nå kommer de til Stavanger, for deres tredje konsert noensinne.

Bandet ga ut sitt debutalbum i oktober og har høstet positiv omtale. «Norwegian dada punk sounds like the next great thing», skrev svenske Alt77, mens en annen blogger sammenlignet bandet med Fugazi. Også i Norge har bandet blitt omtalt. «Overvektig bass, stramme trommer og skarrete gauling: Pushwagnergruppen er et band som har kommet for å bli, med attitude opp til øra og et kvalmende pretensiøst bandnavn man bare må hate å elske», skrev GAFFA om bandets første singel «Houellebecq girl». Når de kommer til Stavanger, er det likevel andresingelen «Javel» som føles mest aktuell. I et intervju med Stavanger Aftenblad ble låten omtalt som «den nye nasjonalsangen til Stavanger». 

Bandet består av tidligere Sløtface-gitarist og Spellemann-vinner Tor-Arne Vikingstad på bass, Per Åsmund Reymert på trommer og den nylig avgåtte NATT&DAG-redaktøren Geir Magne Staurland på vokal. 

Musikken til bandet er aldri lenger enn tre minutter og låtene er støpt i den formen de ble til. De motsetter seg også alle klamme krav om å måtte «gi mening». Pushwagnergruppen verdsetter heller det vilkårlige og surrealistiske, assosiative og symbolske – slik er når de spiller live også. Denne kvelden kan du derfor forvente noe utenom det vanlige.